Pianoles & begeleiding

Lesgeven is voor mij een vorm en manier om mijn passie voor muziek te kunnen delen. Sinds 2016 geef ik pianolessen bij Muziekstudiomerel in Deventer. In 2018 ben ik ook begonnen als pianodocent bij Pianoschool Apeldoorn. Ook is er de mogelijkheid om lessen in Zwolle te volgen. Deze lessen zijn in een kleinere en huiselijke setting bij mij thuis in Zwolle.

Motivatie & missie

Ik vind het inspirerend om met jong musici te werken. Het is mijn missie om bij mijn studenten de interesse en liefde voor de muziek op te wekken. Ook vind ik het prachtig om deze interesse en liefde voor muziek met leerlingen te delen. Zodat zij zelf de motivatie hebben om muziek te spelen, zelfstandig te oefenen en te studeren.

Wat je tijdens de pianoles leert

Elke leerling is uniek en heeft een eigen persoonlijkheid. Dat is ook een van de redenen dat ik alle lessen individueel aanbiedt. Tijdens de lessen leer je theorie over verschillende ritmes, leer je noten lezen, ontwikkel je een gezonde pianotechniek, krijg je kennis over pedaalgebruik en over diverse muziek stijlen. Ook geef ik advies over hoe je zelfstandig de muziekstukken  kan instuderen en voorbereiden.

Lesmethode

In mijn werk gebruik ik vier verschillende methodes namelijk: de ‘Faber pianomethode’, de ‘Alfred’s pianomethode’, de ‘Hal Leonard pianomethode’ en soms de ‘Russiche klavierschule’. Beginners en kleine kinderen starten als eerste tijdens de lessen met het spelen van bekende liedjes. Zodat ze dit op het gehoor leren en ook zo veel mogelijk samen, in ensemble leren te spelen. Afhankelijk van de situatie en ontwikkeling van de leerling wordt het niveau van het repertoire geleidelijk. Met ervaren leerlingen werk ik aan klankwaliteit, een muzikale frase, interpretatie en pedaalgebruik. Om pianotechniek te ontwikkelen, gebruik ik verschillende etuden en toonladders. Het is belangrijk, dat de leerling ook regelmatig thuis blijft oefenen.

Praktische informatie

De pianolessen worden aangeboden aan kinderen en volwassenen. Ook ben ik beschikbaar voor de begeleiding van zangers en instrumentalisten.

Bent u geïnteresserd? Neem dan gerust contact met mij op.

Opzoek naar een instrument om te aanschaffen? Oostendorp Muziek biedt een ruime keuze aan pianos, vleugels, synthesizers en accessoiries.

Alexia speelt Libertango van A. Piazzolla
© 2024 YAROSLAV KOLPAKOV, PIANIST EN PIANODOCENT | ZWOLLE, ZWOLLE STADSHAGEN